Gallagher I Garage Modernization

Gallagher I Garage Modernization

At-a-Glance

Location
Lowell, MA
Owner
Lowell Regional Transit Authority
Architect
Baystate Engineering
Delivery Method

Chapter 149

Key Features

Public Project

Renovation

Maintained Ongoing Operations

Established Temporary Facilities

Project Description

Colantonio completely rebuilt the Gallagher I Garage at the Charles A. Gallagher Transit Terminal (aka Gallagher Station).

The project, designed by Bayside Engineering, called for the removal of existing concrete deck slabs, curbs, and sidewalks and installation of new concrete decks, slabs and sidewalks;  the installation of new structural steel members for the expansion joints and support of the existing pedestrian ramp; the installation of a new fire alarm system; and replacement of all lighting.  The roof at stair 3 was also replaced.

Categories