D Justin McCarthy Center

D Justin McCarthy Center

At-a-Glance

Location
Framingham State University, Framingham, MA
Owner
MSCBA & Framingham State University
Architect
CBT Architects
Size
110,000 SF
Delivery Method

Chapter 149A

Key Features

Phased Renovation

Police Station in Building

Occupied Facility

Maintained Existing Operations

Awards

2011 Renovation/Modernization Award of the Year, New England Chapter of CMAA

2011 AGC Build New England Award, AGC of Massachusetts

Project Description

The space in this multi-purpose, 110,000 sf facility was redesigned to accommodate the needs of a growing student and faculty population.  Work was performed in seven phases spanning six years to renovate the campus police station, radio station, kitchen, dining hall, administration offices, conference rooms, classrooms, and bathrooms. The electrical and mechanical systems were upgraded and the building’s entire brick façade was replaced.

During the design phase we provided constructability analyses, value engineering, budgeting and project scheduling. Colantonio worked with the design team and the owner’s representative to identify any potential early requirements such as demolition, abatement, structural drawings for foundation, steel, and site preparation.